Duguláselhárítás olcsón!

2016. június 06.

Egyre több helyen tapasztalom, hogy a duguláselhárító kollegák előszeretettel használják ezt a kifejezést: Duguláselhárítás olcsón!

Először is tisztázzuk a következőt!
Mi is az olcsó?
Hogyan lehet egy komoly szolgáltatás a mai benzinárak mellett olcsón eladni?
A legfontosabb, hogyan lehet a kicsit drágább, mégis olcsóbb?

Ezekre, a gondolatokra próbálok az önök segítségével választ találni!

Az olcsó szóra a legegyszerűbb válaszolni! Ez egy gyorsan összedobott éppen csak lefolyó szolgáltatás! Ezt egy WC pumpa, egy darab drót, jobb esetben, egy barkácsboltban beszerezhető kézi tekerős készülékkel felszerelt „szakember” alkotja! Tartóssága azonos a felszerelés minőségével!

Hogyan lehet egy szolgáltatást megfelelő áron eladni?
Erre már nem olyan egyszerű a válasz! Kérdés mi a megfelelő ár Önnek?

Kezdeném azzal, hogy én mit látok megfelelő áru, szolgáltatásnak! Legyen a számomra megfizethető, hosszantartó, sokáig működő, gyors, pontos, precíz, és természetesen garanciális szolgáltatás, amit nekem az éjjel és nappal folyamatosan elérhető hozzáértő szakember nyújt. Ennek a szakembernek a szükséges szolgáltatáshoz, ott azonnal megvan minden felszerelése, ami az adott feladathoz szükséges, tehát nem kell még egy napot várnom egy újabb szakemberre, ha ő valamiért elakad.

Jogos a kérdés, ha most ezt kérdezi: Mire gondolok, mikor azt mondom, a drágább mégis olcsóbb! Minden szolgáltatásnak, így a duguláselhárításnak is megvan a megfelelő ára, épp úgy, mint akár egy olcsóbb de hibával teli, vagy egy drágább, de tökéletes kulcsrakész lakásnak! Mind a kettőben lehet élni, de nem mindegy milyen kényelmet nyújt. A duguláselhárításnál melyik az olcsóbb, 2-3 alkalommal kifizet egy olcsó duguláselhárítás munkáért, mondjuk 12000Ft-ot/alkalom, ami azután, sem biztos, hogy tökéletes, vagy egy alkalommal kifizet 20000Ft-ot és tudja, hogy a szolgáltatás valóban garanciális, akár éveken keresztül használható, és nem kell félnie attól, hogy a mester soha többé nem elérhető.

A következő, amivel találkozom sok esetben egy olcsó duguláselhárító mester aki, nem is tudja megoldani a problémát és mindenáron új csatorna lefektetésére, akarja rábeszélni a megrendelőt. Sokan, szerencséjükre, megpróbálnak egy másik szakembert hívni, aki érti a szakmáját és megoldja a feladatot. De vannak, akik sajnos megijednek és bedőlnek! A csatornaépítési munkának az ára akár több százezer forintra is kirúghat! Az új csatorna sokáig bírja majd, de kérdés felmerül, ez a „szakember” aki egy duguláselhárításnál elakad, le tudja fektetni rendesen az új csatornát? Hosszú lesz az élettartama? Nem utolsó sorban, megfelelő anyagokkal dolgozik? Sajnos sokan a beltéri anyagokkal, dolgoznak az udvari hálózaton, ami oda nem alkalmas. De ezzel a következő leírásomban foglakozom majd.

Ezért én azt javaslom, ne essen bele abba a hibába, hogy mindig az olcsó duguláselhárítás mellet dönt, de vigyázzon a túl drága ajánlatokkal is!


Címkék: