A szennyvízcső helyét, lejtését és vonalvezetését ugyanúgy meg kell tervezni, mint a ház összes többi elemét. Sokan abba a hibába esnek, hogy hagyják a szerelőt, majd úgy is tudja milyennek kell lennie a főgyűjtő vezetéknek, a konyhai lefolyó lejtésének és természetesen a ház szennyvízrendszere működik is, ideig óráig. Csakhogy néhány hónap múlva már szembe kell nézni a dugulással, ha a csővezetéket nem megfelelően építették.

Jobb megelőzni bajt, inkább érdemes jó előre gondolkodni, ezért azt javasoljuk, hogy a duguláselhárítás helyett, inkább ellenőriztessék velünk a vezetékrendszert, vagy még jobb, ha a duguláselhárító szakemberekkel, vagyis velünk terveztetik meg a szennyvízhálózatot. A duguláselhárításban Budapesten vagy az ország bármelyik pontján mi rendelkezünk az egyik legjobb gépparkkal, nekünk megvan a tapasztalatunk és hozzá a szakembergárdánk. Nem volt még olyan csővezeték elzáródás, amit ne tudtunk volna elhárítani. Ezért aztán nem meglepő, amikor azt ajánljuk: bízzák ránk a szennyvízvezetékük tervezését és akár kivitelezését. A későbbiekben biztosan kevesebbet kell majd minket hívni. Olyan ez, mikor a hóhért akasztják: a duguláselhárító úgy tervez, hogy dugulás a lehető legritkábban forduljon ott elő.

Kizárni persze nem lehet az eltömődés, mint ahogy azt sem, hogy a felültöltős mosógépbe ne pottyanjon a dob mellé egy zokni vagy egy harisnya. Ott máris megvan a baj, a szivattyú nem tud majd megfelelően dolgozni vagy akár le is éghet. Ilyenkor a szűrűt kell kitakarítani. Sokszor hasonló a helyzet a bűzzáraknál, csak azt kell kipucolni és máris szabaddá tettük a víz útját. Ez pedig azt mondatja velünk, duguláselhárító szakemberekkel, hogy időnként ellenőriztetni kell a csővezetékeinket. Azt is, amit mi terveztünk, és azokat a szennyvízcsöveket is, amelyeket a ház építése során szereltek a gépészeti rendszerbe.

A duguláselhárítás nálunk mindennapos rutin. Várjuk a hívásukat reggel, délben vagy akár éjszaka is. Diszpécsereink, megtalálják és gyorsan küldik az ügyeletes szakembereinket Budapest területén, de ugyan így az ország szinte minden pontján. De az előzetes felmérésre, a tervezésre és a szennyvízhálózat megépítésére sem kell sokat várni. És higgyék el, a gyakorlaton nagyon sok múlik, csővezeték építésben jártas szakemberek a lehető legprecízebben járnak majd el a szennyvízhálózat kialakítása során. Kereshetnek bennünket telefonon, elektronikus levélben. A szakszerű kivitelezés, precíz szennyvízvezeték építés a szívügyünk, az önök megelégedett mosolya pedig fontos számunkra.

A csővezeték tervezés során a duguláselhárításban jártas szakember figyelembe veszi azt is, hogy lehetőség szerint a vezetékeket ne rejtsék falba, ha falon kívül mennek, akkor könnyebb tisztítani egy esetleges elzáródás miatt. A szakembereink vigyáznak arra, hogy a nyomvonal kijelölése során nagy kiterjedésű gyökerek ne okozhassanak kárt a vezetékben. Bizony, igen gyakran előfordul, hogy a vastag, agresszíven növő gyökerek behálózzák a szennyvízvezetéket, akár meg is tudják roppantani a cső falát, vagy csak beszakítják a szennyvízvezetéket és máris a csőbe kerül a kavics, törmelék sár, ami rövid időn belül a szennyvízcső eldugulásához, elzáródásához vezet. Ekkor csak mi tudunk segíteni. De ránk számíthat reggel vagy este, napközben, esetleg éjszakai is. Ott vagyunk az ország minden pontján, ha hívnak bennünket, de természetesen a fővárosban is számíthatnak ránk dugulás esetén.

A megtervezett csővezetéket egyébként garantáltan ellenőrizzük. Nem csupán a hagyományos módon, saját érzékszerveinkkel, hanem a csődiagnosztika legkorszerűbb műszereivel. Ha kell, az egész vezetékrendszert végigjárjuk a száloptikás berendezésünkkel, végigkamerázzuk, az elejétől a végéig feltérképezzük, és mérésről jegyzőkönyvet állítunk, amelyben szerepel, hogy a cső megfelelő lejtésű-e, a csatlakozások cseppbiztosak-e, vagyis megfelelő a tömítettség. Ha véletlenül valahol hibát észlelünk, azonnal korrigáljuk, vagy újra építjük. Csak kifogástalan munkát adunk ki a kezünk közül.. Az önök megelégedésére, a mi szakmai presztízsünk érdekében.