Csatornaszag megszüntetése, ne legyen bűz a lakásban!

Írta: 
Csatornaszag, elviselhetetlen bűz van a lakásban? Nem tudja, mit tegyen a csatornaszag ellen?

Manapság egyre több helyen panaszkodnak, hogy bár új lakásba költöztek, mégis mikor hazamennek csatornaszag, elviselhetetlen bűz csapja meg az orrukat. A kellemes otthon légköre egy kellemetlen birodalommá válik, ahol nem szívesen időzünk. A hétköznapokat megkeserítve, egyre több idegeskedés, bosszankodás lesz a jutalmunk a szép új családi fészekben. A vegyszeres kezelések sem vezetnek eredményre, jobb esetben néhány napig érünk el némi eredményt. Várjuk, hogy mikor mehetünk, a munkába csak ne érezzük ezt a bűzt. Közben megfordul a mindenki fejében a gondolat, hogy így kell leélni az életet ebben a csatornaszagban?

De mitől is lehet ez a csatornaszag? Mi is lehet az oka ennek a bűznek? Mit tehet Ön a csatornaszag ellen?

Számtalan oka lehet! A legtöbb esetben a légbeszívó szeleplégbeszívó szelep beépítése és a csatorna kiszellőztetés sem oldja meg a problémát, , sőt nem is az a megoldás! A bűz csak olyankor jöhet ki a rendszerből, ha az nem zárt! Tehát ott nyílás van rajta! Önnek nem csak az a célja, hogy ne érezze ezt a bűzt, hanem hogy a szennyvízhálózata zárt legyen. Ha nem zárt, akkor szabad utat hagy a baktériumoknak, és a fertőzésveszély kialakulásának. A jól kiépített szennyvízhálózat zárt, csak a kellő helyen beépített bűzelzáró elemeknél nyitott a rendszer.

A csatornaszag kiszivárgási helyét sok esetben némi bontási munka közbeiktatásával tudjuk felderíteni. Természetesen nem a fürdőszoba vagy a konyha burkolatát kell felszedni, csak a szerelvények leszerelésére gondoltam, közben vigyázva, hogy el ne törjön valami. A szerelvények egyre szebbek, dizájnosabbak, magában hordozva, hogy egyre törékenyebbek. Manapság vannak olyan berendezések melyek a saját speciális kulcsa nélkül csak nagyon nehezen szerelhetőek le. Ezért van szükség egy szakemberre, aki tapasztalt és már végzett ilyesmit. A csatornaszag felderítése lehet 5 perc, de lehet akár több napi munka eredmény is. A csatornaszag felderítéséhez némi szerencse is kell. Volt már arra is példa, hogy a hiba az emeleten volt, a csatornaszag viszont földszinti bejáratnál volt a legintenzívebb. A tulajdonos szétverte az egész előszobát, a falakat és a burkolatot is. A probléma mindössze 1500Ft-ból megoldódott.

Mit tehet Ön a csatornaszag ellen?
Próbálja megvizsgálni az illesztéseket a fal és a szerelvények között. Vannak esetek mikor ott van a baj. A falban lévő vezeték vizsgálatához hívjon minket, azzal Ön sajnos nem tud mit kezdeni, bele nem lát.

Ahhoz, hogy Ön igazán jól érezze magát az otthonában, jó legyen a komfort érzete, ha kellemetlen szagot érez otthonában, csatornatisztító szakembert hívjon a probléma megoldására! Cégünk sok éves tapasztalattal áll rendelkezésére a csatornaszag megszüntetése területén!


Cikk keresés
Magyar Endre
Duguláselhárító szakember

Telefon: (+36)20-318-1614


Vezetékes: 06/1-789-5962


UPC hálózatáról ingyenesen hívható!
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Videótár
Friss cikkek